Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Saturday, January 1, 2011

Bertambah lagi Naqib beri tazkirah.

Mutakhir ini suasana yang berlaku lebih-lebih lagi dalam kesedaran agama agak memberangsangkan. Ada kalangan ahli politik bukan Islam pun sudah mempunyai keinginan untuk membaca ayat alquran dan apa yang lebih memberangsangkan lagi adalah penglibatan Menteri dan bekas Menteri negara kita untuk melakukan kerja dakwah dan tazkirah didalam majlis yang dihadiri mereka .
Baru-baru ini bekas PM kita yang memperkenalkan Islam Hadhari tetapi sudah menjadi serajah sekarang ini menegur seorang MP dari DAP yang memakai pakaian ketat melakukan senamrobik didalam kompaun Masjid dikawasan yang diwakili MP tersebut. Senang hati kita mendengar kesedaran beliau , mungkin setelah beliau insaf dengan apa yang berlaku dan dilakukan oleh beliau terhadap pelakon James Bond suatu ketika dulu semasa suatu majlis dimana gambar beliau memegang mesra pelakon tersebut tersebar luas diseantaro dunia.
Seorang lagi yang telah mamberikan tazkirah didalam akhbar mengenai artis yang berpakaian menjolok mata didalam suatu program yang menjadi kelaziman bagi puak-puak jenis itu sambil teringin mampamirkan bentuk tubuh yang menggiurkan kepada umum seakan-akan artis barat gayanya.
Apa yang agak mengejutkan kita juga adalah berita yang agak panas dan masih menjadi perbualan hebat sekarang ini tentang adanya seorang menteri dizaman Pak Lah dan Najib yang didedahkan oleh Wikileaks telah menjahanamkan maruah amahnya sendiri yang telah bekerja membantu rumah beliau selama 8 tahun. Perkara pendedahan Wikileaks ini mungkin pada pandangan PM kita sekarang hanya boleh dipercayai bila menuduh Anwar Ibrahim melakukan liwat pembant6u beliau, tetapi bila melibatkan wanita asing baik Indonesia atau Monggolia, maka PM kata kita jangan mempercayainya, maknyanya pendedahan itu karut dan tidak boleh dipercayai lagi.
Jadi untuk membersihkan perkara tuduhan ini, kita harap PM perlu menjelaskan kepada rakyat dan membersiohkan nama Menteri tersebut daripada terus dicemari dengan berita 'fitnah' oleh Wikileaks yang tak kenal dosa dan pahala fitnah ini. Berilah ruang dan masa untuk menteri tersebut membersihkan nama beliau sapertimana DS Anwar membersihkan nama beliau dengan membawa kes kemahkamah Syariah dan sivil, baik dalam tuduhan khazaf atau membela diri dari pertuduhan tersebut.
Ataupun bolehlah beliau (PM) menyuruh menteri tersebut meletak jawatan dan melakukan siasatan terhadap beliau, kerana demi hubungan kita dengan rakan Indonesia sana, dan demi kebaikan masyarakat kita hendak mendapatkan semula pembantu r5umah dari negara jira tersebut.

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.