Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Wednesday, July 6, 2011

Kerajaan Rakyat: Pasukan Polis Pakar Kelentong

Kerajaan Rakyat: Pasukan Polis Pakar Kelentong: "Sebelum baca cerita Pak Pandir, Pak Kaduk.... ingat ini dulu:  P ak P andir, P ak K aduk: (PPPK) Pasukan Polis Pakar Kelentong Sila ambil pe..."
baca cerita ni teringat kisah cuka getah boh dalam kantung plastik di Kpg Bok semasa Datok FadhilNor jadi Presiden PAS, masa tu tok guru Nik Aziz ceramah, polis kata penyokong PAS baling depa dengan cuka getah dalam kantung plastik, dalam peristiwa tu juga tiba-tiba jeep polis dibawah jagaan polis terbakar, sampai la apa cerita hasil siasatan.
Macam ni lah, petrol ddalam botol plastik, nak buat bahan letupan, dah tu ada sumbu pulak, nak tunggu 9 julai, kering habis la petrol tu meresap, nak letup apa lagi, memang pak pandir betul idea yang buat kerja ni.

tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.