Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Friday, July 23, 2010

Ziarah warga emas.


Program ziarah warga emas telah diadakan petang semalam di banggol Besi bersama PA YB Dato' Taulan dan MKK disitu En Zakaria. Seramai 8 warga emas sempat diziarahi dan mereka ada yang sakit kronik dan ada yang masih sihat, cuma sedikit keuzuran.

Satu gotong royong membaiki rumah warga emas daif telah diadakan sejak pagi untuk menyiapkan rumah beliau hasil sumbahan pejabat DUN dan PKWR Tokai melalui Penghulu Ayer Puteh.


Insyallah dikesempatan lain akan dilakukan pula ziarah di kampong lain pula.

Terima kasih atas usaha MKK yang telah sudi menyumbangkan elaun beliau kepada warga emas yang dilawati tersebut, moga Allah memberi ganjaran pahala keatas beliau sebagai amal jariah yang berkekalan .

15 April 2010 - Sesi Soal Jawab MP PAS Pendangtulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

6 Julai 2010 - Sesi Soalan MP PAS Pendangtulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

22 Jun 2010 Perbahasan MP PAS Pendangtulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

MP PAS Pendang Bahas Bajet Tambahan 2010 Kem Kesihatan (2)tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

MP PAS Pendang Bahas Bajet Tambahan 2010 Kem Kesihatan (1)tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

MP PAS Pendang Bahas RUU Perlindungan Pengguna 2010tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

Di Perancis belum selesai, mai australia pula!! Hebat Malaysia ni.


Rasuah RM11 Juta : Australia minta bantuan SPRM
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dilaporkan telah menyoal-siasat seorang usahawan negara ini berhubung komisyen RM11.3 juta yang diterimanya daripada dua firma Australia sebagai usahanya membantu mereka memenangi kontrak bagi mencetak dan membekalkan wang negara. Menurut akhbar, The Age di Melbourne, pihak berkuasa Australia telah memohon bantuan SPRM bagi siasatan membabitkan bayaran komisyen RM134 juta (A$47.5 juta) yang dibayar oleh firma mencetak wang Securency and Note Printing Australia - kedua-duanya anak syarikat Bank Negara Australia - Reserve Bank of Australia (RBA) - sepanjang tempoh enam tahun."Sumber risikan daripada soal-siasat telah dihantar kepada pasukan polis persekutuan Australia bagi menentukan sama ada eksekutif dua anak syarikat RBA itu untuk melanggar undang-undang anti-rasuah,” kata laporan itu."Orang tengah (Malaysia) dibayar wang bagi membantu firma RBA mendapatkan kontrak mencetak dan membekalkan wang daripada Bank Negara Malaysia...”.Mengikut undang-undang Australia, adalah satu kesalahan bagi syarikat ataupun individu membayar pegawai asing bagi mendaptkan kelebihan dalam perniagaan. Kesalahan itu membawa hukuman penjara maksimun 10 tahun dan boleh dikenakan denda yang berat.Usahawan Malaysia yang tidak dinamakan itu didakwa mempunyai hubungan rapat dengan UMNO dan dipercayai akrab dengan pegawai kanan kerajaan yang menerima sogokan komisyen yang dibayar oleh firma RBA.Menurut The Age juga, usahawan itu juga pernah bertindak sebagai broker bagi kilang membuat senjata kerajaan Pakistan.

dipetik dari anak sungai derhaka.

Thursday, July 22, 2010

Siapa sebenarnya jadi agent Amerika ni.

Apa la pula halnya yang ni, jadi agent siapa pula.
Dulu ada yang sanggup habiskan berjuta nak jumpa pemimpin Amerika, yang ni nak masuk akhbar kena pula upah sampai puluhan ribu, kalau dah keluar tambah 50 ribu lagi.
Tapi yang disebut dalam surat khabar Malaysia yang jadi agent CIA dan Amerika adalah ketua pembangkang.

Program Mesra rakyat di Serdang.

Semalam kami wakil rakyat dari Negeri Kedah telah berkampong di Serdang bersama-sama dengan YAB MB dalam program Mesra Rakyat di daerah Bandar Baru, kawasan selatan Kedah sempadan Perak dan Pulau Pinang.Program bermula dengan peresmian oleh MB serta penyerahan geran tanah kepada pemohon yang telah lama memohon disamping penyampaian skim kafalah kepada mereka yang telah kehilangan ahli keluarga didalam daerah tersebut.

Apa yang menariknya adalah skim yang mula diperkenalkan pada tahun ini telah menyumbangkan sebanyak 900 ribu setakat ini meliputi seluruh rakyat yang berpendapatan kurang dari RM 720 sebulan atau perkapita RM 180 ringgit sebulan.
Tahun ini sahaja kerajaan Kedah telah memperuntukan sebanyak 4 juta untuk skim kafalah ini.


Selepas majlis peresmian, program lawatan ke penternakan ikan kelisa ( arowana) di Sungai Tengas bersama MB. Cukup menarik mendengar penerangan dari pengusaha tersebut yang mendapat tunjukajar daripada Jabatan Pertanian , segala teknik dan cara memelihara ikan arowana ini memerlukan penjagaan rapi kerana harganya yang agak mahal bagi arowana gold ,tetapi agak mampu dibeli bagi arowana silver. Hrga bagi Gold boleh mencecah RM 2000 seekor dan bagi Silver hanya belasan ringgit sahaja. Mngikut kiraan beliau, anggaran perolehan bagi satu kolam untuk gold boleh mencecah 1juta ringgit, tetapi modal juga besar, mungkin mencapai 500 ribu satu kolam.

Disebelah petang kami dibahagkan kepada 4 kelompok mengikut mukim dan masing-masing akan mengikuti program dikampong yang dipilih, selepas satu majlis dialog yang diadakan di Dewan Sri Serdang bagi kumpulan ana bersama YB Ustazah Aishah Ghazali.
EXCO Kebajikan dan Pembangunan Wanita. Apa yang menarik diberitahu semalam adalah kerajaaan negeri telah menaikkan bantuan kebajikan kebada warga yang memerlukan sebanyak 2 juta lagi pada tahun ini menjadikan jumlah semua dalah 16 juta berbanding 14 juta pada tahun lepas disamping 4 juta untuk skim kafalah menjadikan kesemuanya 20 juta pada tahun 2010 ini.

Sebelum bertolak kekampong melihat usahawan kecil dan sederhana, beliau sudi memberikan bantuan kepada warga daif didewan tersebut.
Antara yang kami lawati pada petang semalam adalah Noor Daq Farm and Trading dan Ala Flinstone kreatif , apa yang menariknya adalah mereka ini adalah usahawan muda Melayu yang komited mengusahakan IKS ini dengan inisiatif mereka dan bimbingan daripada Pejabat Pertanian Daerah.

Seronok melihat kambing dan lembu beliau serta chalet yang indah dibina oleh anak muda tempatan hasil bimbingan institut latihan belia dalam negara, beliau tidak menggunakan seorangpun pekerja luar dari Indonesia atau Bangladash.
Usahawan beginilah patut dicontohi bukannya yang hanya menunggu kedatangan projek hasil pink form atau kroni.

Wednesday, July 21, 2010

Menziarahi kematian Siam.


Petang tadi ana dan isteri bersama MKK Gajah Mati Sdr Omar serta MKK Titi Akar En Ainim dan setiausaha Dewan Himpunan Penyokong PAS Pendang dan Negeri Kedah En Kunasegari telah menziarahi kematian warga emas keturunan Siam Ekong a/p Endin Chan di Kampong Tok Set, Kubor Panjang . Beliau ketika meninggal berusia 70 tahun, mengalami masalah lumpoh selama 7 tahun. Suami beliau telah lama meninggal dunia dan semasa hayatnya beliau dijaga oleh anak sulung beliau , seorang penoreh getah.

Semasa ziarah tersebut, kebanyakan ahli keluarga beliau ada bersama . Mengikut maklumat beliau akan dibakar esok pada jam 10 pagi di watt Tok Set, Kubor Panjang.
Kami dilayan dengan mesra oleh anak simati dan diberikan kacang goreng dan air kotak yang menjadi kelaziman jamuan yang sering dihidangkan oleh mereka kepada tetamu yang beragama Islam yang menziarahi simati.

Kebiasaan nya orang Siam menyimpan mayat simati dirumah antara 2-3 hari sehingga seminggu , tetapi ada yang sampai 6 bulan didalam keranda yang ber'aircond' bagi yang berada dan ditelakkan air bagi yang kurang berada agar mayat tidak cepat rosak. Ini bergantung kepada kekayaan seseorang itu kerana semakin lama disimpan maka semakin banyak pula belanja yang terpaksa digunakan.

Ada harapan lagi ke ni.

Pelabur mana berani nak mai melabur kalau macam ni punya hak asasi negara kita.
Pakai baju hitam kena tangkap, buat himpunan aman yang jela stermaktub didalam perlembagaan pun kena tangkap, bahkan berita pasal polis tembak orang awam yang dilaporkan pun makin menjadi-jadi sekarang ini, yang nama penjenayah tu tak apa lah, tetapi budak belasan tahun pun kena juga, ni yang kita heran ni.
Mengikut laporan SUARAM hari ini.
Ada juga yang sedang disiasat oleh SPRM sihat segar bugar, tetiba besoknya jadi mayat. Siapa lagi yang nak datang kalau macam ni punya cerita ni. Tu belum bercakap lagi pasal warga asing yang datang, tiba-tiba nama dia hilang dari rekod imigresen, lepas tu dengar khabar kena letup dengan C4 yang datang entah dari mana-mana. Dalam masa perbicaraan dimahkamah, katanya datang dari Kementah, tak tahu lah sebab kita bukan biasa dengan benda tu, tetapi yang nianyanya, yang hbuat kerja tu adalah anggota yang diamanahkan jaga keselamatan awam. Kalau macam nilah nampak gayanya tak adalah lagi orang yang nak datang melabur . Dah lah macam tu, yang dibunuh tu tanpa ada motif pula tu, tak kanlah polis tak perasan bahawa dalam setiap kes pembuhunan yang terpampang dalam akhbar harian kita, selalu kita baca, seanu dibunuh, motif pembunuhan adalah... sekian, sekian, dendam lah, rompak lah, samun lah, along lah. dan sebagainya, tapi yang ni mereka siasat terus tanpa tahu apa itu motif pembunuhan.
Tapi kita tunggulah pulak polis dari Perancis siasat pulak kut, apa jawapan depa, ada motif ke tidak. Pelik juga rakyat fikir syarikat yang tak pernah ada kapal selam, tetapi dibayar ratusan juta untuk penyelenggaraan kapal selam,tu kot yang tak mampu nak menyelam, tetapi jangan ada yang selam tak mampu nak timbul sudahlah, kerana banyak nyawa yang melayang nanti kalau tak boleh nak timbul.

Tuesday, July 20, 2010

TOLONG KAMI UNTUK TOLONG MEREKA.
Menjelang bulan yang mulia lagi penuh berakah ini, ana merayu kepada sahabat yang mempunyai kelebihan perbelanjaan tolonglah hulurkan sumbangan untuk kita tolong sahabat kita yang memerlukan bantuan menghadapi Ramadhan yang mulia ini.


Bulan yang Allah memberi ganjaran yang lebih kepada kita dan bulan yang pahalanya hanya Allah yang tentukan, dan sumbangan tersebut akan digunakan untuk membantu saudara yang kurang berada , kerana selama 11 bulan kami telah memberi sumbangan ala kadar yang termampu daripada kami, jadi sempena Ramadhan yang berkat ini, saudara yang prihatin sekelian diberi peluang untuk sama-sam menjana saham untuk akhirat sebagi persiapan kita menemui Rabbul jalil. Semua sumbangan boleh diberi melalui akaun PAS Pendang. CIMB 0210 000 1669 057 atau BIMB 201101 000 8229 .
Bantuan ini kami akan gunakan untuk memberi bantuan maanan, pakaian, membaiki rumah dan keperluan lain sebagai tambahan kepada sumbangan yang sering kami berikan selama ini kepada rakyat daif yang memerlukan.
Moga ganjaran berganda diberikan Allah sempena Ramadhan yang penuh keberkatan ini.

Yang mana satu betul ni ha.

Kerajaan ada lebihan 10 billion RM , kata timbalan Meteri Kewangan.
Tapi rakyat tanya pasai pa pulak kikis hak rakyat dalam bentuk naik harga minyak dan gas dan gula dan akan naik lagi barang-barang lain yang guna minyak untuk naik lori dan guna gula untuk masak, padahal kerajaan dapat jimat hanya 750 juta RM saja.
Dan rakyat tanya lagu pasai apa pula dah 12 tahun belanjawan negara asyik defisit saja padahal Menteri kata ada lebihan sampai 10 billion, atau rakyat persoal adakah lebihan itu adalah kerana kerajaan dapat duit selepas kikis atas kepala rakyat maka dapatlah jumlah tu.
Logiknya masa PM Pak Lah naikkan harga minyak hari tu, kerajaan kata dapat jimatkan 4.4 billion, lepas tu naikkan lagi dan lagi dan lagi sehinggalah sampai la ni, mungkin sungguhlah kut dapat jimat sehingga 10 billion.
Jimat 10 billion, tapi kepada rakyat kedekut sampai nak beri 750 juta pun tak sanggup.
Depa ni cakap macam yang berlaku dalam Felda lah, kata beri imbuhan tanam semula kepada peneroka sampai 2 billion, tapi bila kita tanya peneroka apa yang terjadi, rupa-rupa nya duit tu telah dikumpul daripada peneroka setiap kali dibuat pemotongan semasa mereka menua hasil , RM 40 setiap tan sehaktar hasil yang dijual, lama-lama duit tu terkumpul dan bila nak tanam semula, diberi balik kepada peneroka. Itu saja yang dibuat, orang kampong nak lama buat macam tu melalui main 'kut'. Begitu juga duit raya, kumpul sikit-sikit bila nak raya duit peneroka yang dikumpul itulah yang diberi kepada mereka balik, tapi gah bila nak raya , Felda beri wang raya.
Tanya sahabat yang jadi peneroka, tahulah jawapannya. Harap Timbalan Menteri bersetuju berdebat dengak ANAK supaya segala yang berlaku dapat dijelaskan kepada rakyat nanti, tak lah hanya satu pihak saja yang memberi penjelasan, pihak yang lain dinafikan hak mengeluarkan pendapat dan komen.
Oleh itu, rakyat mestilah cerdik dan bermaklumat. Nescaya negara akan selamat, insyaallah.

Macam-macam ada

Macam -macam hal mutakhir, dah lah rakyat dibebankan dengan kenaikan 5 dalam 1 baru-baru ni, kedenganran pulak ada yang nak membuncitkan perut saudara sekandung pulak dengan mewajibkan peniaga kedai jual minyak ni hanya bertransaksi dengan hanya satu bank saja, bank yang ada hubungan darah dengan orang kuat negara, tak habis-habis karenah dan maslah yang rakyat terpaksa hadapi.
Hari tu rasanya bila nak naikkan harga 5 dlm 1 tu, dikatakan kepada yang nak tulis berita, jangan sebut naik, tapi selaraskan subsidi, tapi bila kita renung dan teliti, dah banyak kali selaraskan subsidi konon nak jimat dan nak bantu rakyat, bila sampai kepad rakyat semua kena bayar lebih.
Dikatakan untuk pendidikan dan kesihatan rakyat, masa Pak Lah dikatakan hendak baiki perkihidmatan pengangkutan awam bila naik minyak dan kerajaan dapat jimat sampai 4.4 billion, tapi sam sekarang makin sukar nak berjalan di KL dan bandar besar lain, jem dan sibuk , kalau nak guna LRT atau monoirel pun, tempat parking pula masalah, dan kenderaan sambung ( connecting) tak ada, jadi terpaksa guna kenderaan sendiri juga. Nak masuk hospital, juga kena bayar kos itu dan ini, selalu pesakit datang pohon bantuan bayar kos masuk wad, kos prostesis, kos pembedahan dan berbagai lagi yang dikatakan nak beri perkhidmatan kepada rakyat hasil naik harga barang dan jimat subsidi kerana nak gunakan untuk kesihatan dan pendidikan rakyat.
Tahun ni kata jimat 750 juta pasal naik 5 dalam 1 , gula, gas, minyak petrol dan disel, lepas ni ada la rangkaian yang akan muncul lagi yang guna gas dan minyal, yang guna gula dan gas masak dan sebagainya.
Mereka sanggup menipu rakyat, jangan kata barang naik, tetapi beritahu kerana kita ada penyelarasan subsidi untuk minyak dan gula serta gas. Harap rakyat jangan tertipu lagi lah lepas ni.

Majlis Makan Malam Amal PIKAT.


Tahniah Persatuan Isteri-isteri Wakil Rakyat Negeri Kedah yang buat julung-julung kalinya telah berjaya mengadakan majlis Makan Malam Amal untuk mengutip derma didalam usaha menambah dana untuk program mereka pada tahun ini.


Majlis diadakan di Dewan Mentaloon, kediaman resmi MB dan dihadiri sendiri oleh YAB Menteri Besar. Pengerusi pikat adalah isteri MB sendiri, Toh Puan Hj Faekah Sheikh Hamzah.


Jamuan makan malam memenuhi dewan tersebut dan khabrnya 80 meja telah berjaya dijual dan diharap program sulung dan pertama yang diadakan ini akan dapat diteruskan lagi dimasa depan dan segala kecacatan dan kesilapan yang wujud pada malam tersebut dapat dibaiki dan diperelokkan agar ia menjadi betul-betul satu bentuk program yang mendidik jiwa dan minda pengunjung , mungkin kesilapan pertama untuk majlis pertama ini tidak dapat dielakkan kerana ada pihak yang tidak biasa dengan program sebegini.


Walau bagaimana pun, ucapan terima kasih diucapkan kepada Sdr Azhan Atan Juara Nasid TV9 yang menjadi penghibur pada malam tersebut mendendangkan 3 buah lagu keinsafan dan mendidik minda dan jiwa, serta Saudara Ibnor Rizal yang menyampaikan 2 buah lagu kenangan koleksi beliau dan suasana malam tersebut diceriakan dengan telatah Sdr Yusof Chong walaupun dalam keadaan kesihatan beliau yang agak sukar sekarang ini.


Terima kasih diatas segala sumbangan semua pihak didalam usaha membantu PIKAT semoga usaha ini akan dapat menambah keyakinan PIKAT untuk membuat usaha kebajikan kepada rakyat Kedah dengan lebih gigih lagi, terutama menjelang bulan Ramadhan dan Hari Raya yang akan tiba tidak lama lagi.

Terima kasih para penymbang, tahniah.

Monday, July 19, 2010

Banyak duit hampa no?

Tertarik bila baca berita daripada Malaysia Insider hari ni, bukan apa tengok puak yang buat konsensus bebas ni, hari tu masa keluar ada yang kata tak dapat bantuan daripada parti la, pengundi dikawasan mai pejabat minta duit tapi tak ada peruntukan nak beri la, pasai tu ada yang terpaksa berhenti kerana tak boleh nak bantu rakyat pasai parti tak beri kerjasama, tup-tup hari ni, dengar kata nak ceramah seluruh negara guna duit poket sendiri. Mana mai pulak duit yang banyak nak buat penjelajahan tu dari satu negeri kesatu negeri, dengar khabarnya salah seorang dari mereka ni nak ceramah ditempat ana di Pejabat UMNO Pokok Tai, Pendang.
Tak kan nak ceramah di Pejabat UMNO pun guna duit sendiri kut, nak dalam Pejabat UMNO tak kan nama bebas lagi kot.
Nampak sangat sifat dan peribadi depa ni, kata tak berpihak, tapi tak tau lah mungkin ada apa-apa la tu, kata orang kampong ana.
Nanti kita tunggu dan lihat apa yang berlaku di Pokok Tai , beba ke sudah terikat ke, pengajaran pertama orang kampong dah tau, kalau dah masuk lubuk tu, bermakna sudah berpihak la tu, kalau bebas dia mesti berceramah atas pentas dia sendiri, orang dia yang anjurkan dan tanpa guna nama apa-apa parti pun, dah jelas tak bebas dah, dah jelas kelentong awal-awal lagi. Orang kampong dah tahu dah !.
KUALA LUMPUR, July 20 — The newly-formed Konsensus Bebas that groups five ex-PKR MPs will go on a maiden nationwide roadshow this Aug 1, hoping to remove all doubt over their impartiality as independent lawmakers.
The pact has continued to deny any allegiance or link to Umno or the Barisan Nasional (BN) and insisted that the roadshow would be jointly funded by them.
Konsensus Bebas is made up of independent MPs Datuk Seri Zahrain Hashim (Bayan Baru), Zulkifli Noordin (Kulim-Bandar Baharu), Tan Tee Beng (Nibong Tebal), Wee Choo Keong (Wangsa Maju) and Mohsin Fadzli Samsuri (Bagan Serai).
We will pay for it (roadshow) out of our own pockets. We will not be funded by anyone but ourselves. Why should they (Umno) pay for us when we will be whacking them during the ceramahs too?” Zulkifli told The Malaysian Insider.

Orang kampong pun sudah ada internet la ni, jadi mereka sudah boleh berfikir dengan tenang tanpa bergantung kepada Utusan dan berita harian lagi dah, mereka dah ada You Tube, jadi tak payah lagi tengok TV3 atau lain-lain.
Berita diatas pun keluar dalam Malaysia Insider, tetapi rakyat sudah tentu rasa pelik bila setiap ucapan yang dikatakan bebas itu boleh masuk dalam TV pulak tu, ajaib betul Malaysia ni.

Sunday, July 18, 2010

Hindarilah dirimu dan keluarga mu dari api neraka.

Banyak hari ana tak tulis dan upload apa yang tersangkut didalam hati ini bukan kerana malas atau tak ada bahan, tetapi kerana kabel telefon telah dicuri sejak hari Ahad lepas . Minggu sebelum tu dah satu minggu tak ada line, tetapi mujur duduk KL boleh lah guna dari sana, tetapi bila balik rumah di Kampong ni, line telefon kena curi, maka satu minggulah tak dapat main internet. Apa yang menghairankan ana, pihak kontraktor pasang balik hari Ahad, malam Isnin tu ada yang curi potong kabel dah, tak sampai 24 jam , dan yang pelik pula tu, bila dah tak ada kabel telefon dalam 1 minggu ni, tak ada pula yang nak mencuri potong kabel pula, dah putus dua tiang dok macam tu le kabel tu, seolah-olah ada orang sengaja dengki dengan kita yang ada kemudahan untuk guna internet, kalau tak boleh guna , maka mereka tak potong dan tak curi lagi.
Masa ni baru sahaja dapat line balik, ana uccapkan terima kasih kepada TM kerana berusaha untuk menyambung balik kabel ni, dan tak tahulah ana berapa hari boleh tahan yang ini. Sebab tu lah bila bicara bab ini, satu saja yang perlu ada didalam hati dan pemikiran kita, apakah rezeki yang kita dapat tersebut rezeki yang halal, kerana mencuri dan mendapat hasil daripada kerja mencuri, sudah tentu duit yang diperolehi itu adalah haran dan setiap daging yang terhasil dari sumber yang haram maka api nerakalah tempatnya.
Jadi ana merayu kepada insan yang buat kerja ni, kena ingat anak isteri kita, kenapa mereka menghadapi berbagai masalah dalam hidup, kesusahan anak nak belajar, kedegilan anak untuk mengikut kata ibu bapa, kegagalam anak dalam didikan, menjadi penarik dadah dan ingkar arahan ibubapa dan guru serta berbagai magi masalah sosial yang meninpa umat Islam masakini apakah tidak berpunca dari masalah rezeki yang diberi oleh ibubapa hasil dari sumber yang haram tadi, yakni duit hasil curi kabel ?.
Rasulullah nberpesan, rezeki yang haram itu tempatnya neraka, maka apa yang dilakukan oleh anak-anak sudah pasti nanti tidak dapat lari daripada mengarahkan mereka kepada kerosakan diri dan seterusnya menghumbankan mereka kearah perbuatan yang mengakibatkan mereka dilontar kedalam api neraka Allah, nauu zu billah min zaa lik!.
Kes zina, buang anak, bohsia dan bohjan, rempit, dadah dan berbagai lagi gejala sosial yang semuanya itu menjadi buah mulut masyarakat dan mendapat penghinaan daripada seluruh anggota masyarakat kita hari ini, kenapa semua ini berlaku, tanyalah iman kita, dari mana sumber rezeki yang diperoleh.

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.