Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Thursday, June 12, 2008

Sumbangan mangsa ribut


Bersama dengan petugas Pusat Khidmat Wakil Rakyat menziarahi mangsa ribut yang melanda Padang Kabu baru-baru ini dan menghulurkan sedikit sumbangan peribadi dan PAS Kawasan melalui Lajnah Kebajikan agar ianya dapat meringankan bebanan mangsa untuk membaiki bumbung rumah yang ditiup angin dan dapat berlindung daripada panas dan hujan. Pada awal bulan Jun ini, di Bendang Bukit dan di Padang Kabu ini ada lebih kurang 12 buah rumah telah dilanda ribut dan ini merupakan satu fenomena yang sering terjadi di Kawasan ana sejak 3-4 tahun kebelakangan ini saperti juga di negara lain yang mengalami perubahan cuaca yang tidak menentu . Cuma harapan kami agar pihak Kebajikan janganlah mengabaikan mereka yang terkena musibah ini daripada mendapat bantuan. Mangsa yang terkena musibah ini memeang memrlukan bantuan untuk membaik pulih rumah yang rosak, tetapi bagi wakil rakyat, setakat mana yang mampu itulah yang dapat kita sumbangkan disamping harapan agar pihak yang bertanggungjawap saperti Kemen Kebajikan dan Kerajaan Negeri yang mempunyai peruntukan dapat membantu dengan jumlah yang lebih sedikit.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.