Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Thursday, June 12, 2008

Tubuh cawangan baru

Dalam suasana politik negara yang tak menentu sekarang ini, PAS Pendang malam tadi telah berjaya menubuhkan sebuah lagi cawangan menjadi 155 semuanya sekarang ini dengan cawangan terbaru Padang Nyiur dengan berketuakan seorang OKU . Harapan PAS kawasan agar cawangan ini dapat menjadi sebuah cawangan yang aktif dengan berbagai program dan aktiviti untuk menarik lebih ramai lagi ahli masyarakat kedalam wadah perjuangan PAS. Cawangan ini berada didalam DUN Sungai Tiang dan kebetulan sekarang kita sedang berusaha pula untuk memantapkan PAS cawangan didadlam DUN Sg Tiang supaya pada PRU 13 nanati Sg Tiang akan menjadi milik PR pula. Selama ini mereka berada dibawah BN tetapi didapati masyarakat di Sg Tiang lebih daif kalau dibandingkan dengan Tokai. Dengan adanya semangat baru yang ditunjukkan oleh anggota baru PAS ini diharap ia nya akan mencapai cita-cita dan tujuan murni ini. Difahamkan juga ada beberapa lagi cawangan didalam UPU Paya Rawa ini akan ditubuhkan dalam sedikit masa nanti dan insyaallah kita harap akan mendapat satu lonjakan besar didalam PRU 13 nanti.
Memang masyarakat sekarang ini sedang melihat suasana kelainan didalam pentadbiran kerajaan negeri yang baru dan moga kelainan ini akan dapat memberikan kesejahteraan saperti mana termaktub didalam menifesto PRU 12 yang lalu dan moga ianya dapat dilunaskan dengan izin Allah.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.