Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Wednesday, October 27, 2010

ETP - ekonomi tempah penyakit., apakah nasihat APCO.

Ana copy and paste daripada blog From vehicles to life, agak menarik dan santai ulasan dia, namun boleh memberikan kesedaran kepada semua terutama Ulamak Muda UMNO.Nak pertahan lagi ke yang ni, PPIM dah bangun dah, syabas sahabat ana di Asrama Klinikal dulu, Dato' Dr Maamor Osman, ayuh bersama kita.
ETP : Ekonomi Tempah Penyakit

Economy Transformation Programme (ETP) bertujuan mewujudkan satu perubahan drastik ekonomi dalam negara kita. Tujuannya agar ekonomi kita dapat berdaya saing dengan jiran - jiran kita seperti Singapura dan Indonesia.

Tapi apakah program ekonomi tersebut benar - benar berjaya? Apakah program tersebut akan membawa ekonomi kita dengan lebih dinamik sihat?

Lihat kenyataan ini :
"Ini akan dilaksanakan dengan penubuhan beberapa kelab malam terkemuka, menganjurkan konsert utama, melonggarkan garis panduan untuk penghibur antarabangsa dan “mempakejkan” semula acara antarabangsa seperti Formula 1 dan MotoGP"
Sumber : Malaysiakini

Saya seorang Muslim. Memang dalam agama Islam melarang sama sekali mewujudkan kelab - kelab malam kerana khuatiri akhlak anak muda Islam akan hancur dan rosak sama sekali. Apakah agama lain juga tidak sedemikian? Biarlah rakan - rakan dari agama lain yang menjawapnya.

Najib akan menyebabkan Malaysia menjadi sebuah negara yang mementingkan hiburan semata. Kuala Lumpur, Langkawi dan banyak tempat lain lagi akan dijadikan kawasan ekstrem hiburan. Ya, bagi setengah orang pasti ianya akan menyokong. Tapi jika kita sering kecoh mengenai kes buang bayi, moral pelajar sekolah rendah dan bermacam - macam lagi, inilah punca segalanya. Hiburan melampau mengundang rosaknya akhlak remaja.

Tanya pada diri kita khasnya ibubapa, mahukah anda melihat anak - anak kita terlibat dengan gejala tidak sihat ini? Bohong kalau Najib kata orang Islam tidak boleh masuk disko. Bohong Najib kata kita akan buat penguatkuasaan ketat. Bohong. Semuanya bohong. Lihat Genting. Berapa ramai orang Islam telah masuk ke dalam kasino tersebut.

Anak - anak kita harus diselamatkan. Ekonomi yang Najib perkenalkan makin karut. Dari bangunan 100 tingkat hinggalah budaya hiburan yang melampau. Tiada satu pun membantu menjana pendapatan rakyat di kampung. Tiada satu pun membantu masyarakat miskin di kampung - kampung. Sebaliknya Najib hanya membangunkan ekonomi yang kita sendiri tidak tahu mana hala-tujunya.

Undi Barisan Nasional membawa keruntuhan negara. Kita sedang mengalami kehancuran. Tindakan tergesa - gesa mewujudkan kelab malam sudah pasti membawa masalah dadah. Jangan nafikan. Ini hakikat. Mewujudkan kelab malam akan mewujudkan kes - kes pelacuran. Ini adalah hakikat.

Sekarang buat semua rakyat Malaysia tak kira Muslim, Hindu, Buddha, Kristian dan lain - lain. Buatlah penilaian yang baik. Sama ada kita masih mahu menyokong BN atau tidak.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.