Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Wednesday, April 6, 2011

Anak Sungai Derhaka: Mustahil Sarbani boleh bunuh diri..

Anak Sungai Derhaka: Mustahil Sarbani boleh bunuh diri..: "Dulu Teoh Beng Hock.. sekarang pegawai Kastam pula.. esok atau lusa siapa pula?? Kata orang..'Dead man can't talk...' jadi baca dan fahamila..."
BEBERAPA PERSOALAN YANG MENERAWANG DALAM FIKIRAN ANA,
1. KENAPA DIA PERGI DENGAN MOTOSIKAL PADA HARI ITU, APAKAH KERANA MENGELAK TRAFIK JAM, ATAU KERETA BELIAU ROSAK.
2. KENAPA SPRM TIDAK IKUT SOP MEREKA, YAKNI ORANG YANG DISIASAT TIDAK BOLEH DIBIARKAN BERSAORANGAN SELEPAS KEJADIAN TBH.
3. APAKAH ADA MANUSIA YANG PERLU DILINDUNGI OLEH PEGAWAI INI, SEHINGGA JABATAN KASTAM MENJADI KORBAN , KITA LIHAT ADA SU SEORANG MENTERI YANG ADA WANG SAMPAI BERJUTA, RAKYAT HANYA BERTANYA DAN INGIN TAHU SAHAJA.
4. RASANYA PERLU SEMUA PEJABAT SPRAM DIPASAN GRILL SEHINGGA TINGKAT PALING ATAS , ATAU MEREKA PERLKAN HANYA BANGUNAN SATU TINGKAT SAHAJA.
5. APAKAH RAKAMAN CCTV BERFINGSI PADA KETIKA ITU DIDALAM BANGUNAN TERSEBUT SAPERTI ARAHAN SELEPAS KES TBH BAHAWA SEMUA PEJABAT MEREKA MESTI ADA CCTV.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.