Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Friday, June 6, 2008

Minyak tak naik pun, harga macam tu juga.


Cite pasal harga minyak ni, ana rasa sahabat kita dari UMNO ni,Pak Lah buat apa pun demo kata itu semua adalah untuk menjimatkan wang negara agar pembangunan dapat diteruskan. Depa kata minyak naik pun kita masih juga dapat naik motosikal, kalau dulu kami buboh tangki RM 5.00, sekarang pun kami buboh 5 ringgit juga, macam tu juga motor kami berjalan. Tak semput pun. Kalau habis kami buboh lagi 5 ringgit, macam orang lain juga. Bangang sungguh sahabat kita UM No more tu, terang la macam mana pun, ulas la lagu mana pun ,depa masih kata pak lah betoi juga macam tu la, walaupun Dr M kata pak lah tak betoi, depa kata pula Dr M yang salah, ana bukan nak sokong Dr M, pasal dia pun macam tu la dulu, tapi kalau dah tak berkuasa barula dia nampak tak betulnya orang semasa berkuasa.
Sampai minyak dalam tangki habis, kena tolak motor pi stesyen minyak pun, depa kata kami masih boleh isi tangki macam dulu juga, minyak tak naik harga pun, sentiasa masuk tangki 5 ringgit juga.Stesyen minyak tak kata minyak habis pun. Tak tau la, depa ni cerdik tak boleh tumpang, bodoh tak boleh nak ajau. Tak caya tengok gambar ni, ana tq kepada penarik beca, ambik gambar daripada blog dia la ni. Harga dulu boleh dapat satu botol, harga yang sama la ni hanya boleh dapat 1/2 botol. TQ BN (barang naik) kerana telah mengajar rakyat erti kemenangan yang diberikan kepada jenis penyamun orang minyak.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.