Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Monday, October 11, 2010

Lubang oh lubang!!!!

Cukup memberi keinsafan membaca tulisan saudara Lim daripada blog Merdeka review ini. Nampaknya inilah suasana politik negara yang sudah cukup tidak bermaruah kini. Politik yang hanya bergantung kepada satu lubang, yang penuh dengan najis dan jijik, yang menggunakan segala bentuk konspirasi dan institusi untuk menjatuhkan seseorang dengan cara yang amat jelik dan jijik yang tak pernah memikirkan apakah itu dosa dan pahala, asalkan aku akan dapat terus berkuasa, itu saja matlamatnya.
Memang teori lapok Mechiavelli masih lagi menjadi pegangan dan diimani oleh puak dan kumpulan sebegini, apa nak kisah dengan suasana selepas kita mati, susudah dibahan ulat dan selepas menjadi tanah semula, apa nak dihirau dengan ruh dan moral kepada anak-anak dan apa pula nak dikisah dengan apa yang akan berlaku kepada anak cucu yang sudah pasti akan menghentam dan mengherdik kita nanti dek kelakuan tak senonoh ini. Kalau tidak tidak akan adalah ' fitnah itu lebih dahsyat daripada membunuh'. Alfitnatu asyaddu minal qatli.
Oleh itu hanya keinsafan dan keimanan sajalah yang diharap agar dapat membuka minda dan jiwa manusia merdeka ini agar menjadikan semua ini sebagai pengiktibaran didalam kita menghadapi suasana politik negara dalam masa terdekat ini agar capaian ke Putrajaya diberi kemudahan oleh Allah subhanahu wataala.
Hentikanlah politik yanghanya bergantung kepada satu lubang sahaja, carilah perkara lain yang lebih meyakinkan rakyat dan boleh dijadikan pedomabuat anak cucu dan generasi akan datang. Kita tidak rela dan mampu untuk ditempelak oleh generasi zaman baru nanti , generasi dekad mendatang sebagai politikus yang bertahan dek kerana satu lubang dibelakang. mampukah kita........?.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.