Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Monday, December 1, 2008

Kadangkala malas kita nak ulas pasal nak berbogel oleh reformis ni, kini polis sudah beri jawapan bahawa permit sudah jelas tidak diberikan kepada reformis ini, dan semalam MAIS juga memberi amaran bahawa perbuatan itu jelas bertentangan dengan Islam. Ini nampak sudah jelas lagi bersuluh apa yang nak dibuat oleh reformis ini menampakkan seolah-olah mereka ini memang nak cati nahas , kalau majlis ugama nasihat pun kita tak mau dengar, siapa lagi yang kita nak dengar, bahkan lepas ni kalau mufti buat fatwa pun kita masih tak mau dengar saperti fatwa tentang yoga baru-baru ni, agaknya siapa lagi yang hendak kita dengar, orang majlis ugama adalah yang menjadi pendidik berlandaskan larangan dan suruhan agama, yang mengambil ilmu berlandaskan kepada al quran dan hadis yang menjadi sumber hukum didalam agama kita.

Saya memang mengambil berat hal ini, kerana cukup memual dan memalukan jika seseorang mengaku Islam tetapi masih lagi nak melawan apa yang dibawa oleh pejabat ugama ni, yang jelas berlawanan dengan hukum agama kita yang mulia, Islam ini.Konon nak buat bogel tanpa seurat benang pun dimana saja MB Selangor itu pergi, kononnya juga mereka ini mendapat sokongan daripada NGO lain yang akan turut sama berbogel dengan mereka.

Saya menyeru mereka ini supaya insaflah bahawa apa juga yang jelas bertentangan dengan Islam itu usahlah diteruskan. Carilah cara lain untuk mendapat publisiti jangan sampai melawanan hukum agama.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.