Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Wednesday, April 7, 2010

Nasib badan, walaupun bebas, wakili MP Malaysia.

Walaupun dah jadi ahli Parlimen bebas, tetapi masih boleh wakili ahli parlimen Malaysia dalam Malaysia US caucus ,walaupun hanya duduk dalam blok yang ada 5 wakil, itulah nasib badan kata orang.
Ini dapat dilihat daripada apa yang akan berlaku kepada 2 sahabat kita yang telah melompat dan terlompat keblok bebas hari tu. Tapi nak tanya kawan-kawan dari blok BN yang dah ada majority dan dah lama jadi wakil tu tak jelous ke bila anak angkat dilayan lebih dari anak kandung ni dan bila pula blok yang hanya 5 orang boleh mewakili daripada 137 orang yang lebih ramai tu.
Anyway, ana nak ucapkan tahniahlah kepada mereka berdua kerana telah menjadi pilihan PM pada kali ini, lepas ni boleh lah kut banyak lagi peluang yang akan datang menggolek dan melayang. Tentu sekali Hulu Selangor bakal menjanjikan lebih banyak habuan dan peluang.
Yang ana nak seru adalah pihak PDRM dan SPRM kena cepat bertindak kerana sudah banyak clue yang ada , tunggu apa lagi , kata nak siasat , tapi sampai la belum lagi siasat, ana takut nanti basi semua, langsung tak boleh nak pakai.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.