Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Saturday, September 4, 2010

Kampong Lincan.


Petang ini ana kemajlis iftar jamaie di rumah MKK Kampong Lincan, En Abd Rahman Ismail.
Beliau seorang yang gigih didalam usaha menaikkan pengaruh PAS di sekitar kawasan tersebut walaupun usia beliau agak lanjut, bahkan ada kalanya beliau sanggup datang ke pejabat di Gajah mati walaupun dimalam gelap, kerana semua tahu bahawa Kpg Lincan adalah kawasan paling hujung didalam parlimen Pendang, bersempadanan dengan Padang Terap. Kpg Lincan adalah bersempadan dengan Kpg Hujong Ketun, dimana Mat Komando pernah ditembak mati disini.
Dikesempatan kinjungan ini, ana menghulurkan jersy bola untuk anak muda disitu dan bola untuk mereka menghabiskan masa disebelah petang akan tidak melakukan perkara yang tidak diingini.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.