Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Wednesday, March 24, 2010

Oh macam tu ke ceritanya.!!

Syok juga baca posting kawan ana sorang nih. Bukan apa, tapi cerita yang keluar ni bak kata otang menimbau sejarah lama saperti luka yang telah berparut tetapi berdarah semula.
Maklumlah banyak yang dah lupa, bila disebut semula maka cerita tu jadilah benda baru dan perlu di refresh balik agar terus kekal dalam ingan, bahkan kalau yang tak tahu pun akan tahu dan nak tahu lagi apa yang mereka masih belum tahu.
Inilah sebenarnya faedah yang ada pada media internet ni, terima kasih lah kepada PM yang telah melancarkan HSBB malam tadi dimana peruntukan 1 B termasuk dalam usaha nak beri budak bersekolah notebook untuk mereka lebih pandai dan cerdik, tapi harap jangan la pulak yang diberi tu macam yang terjadi pada PPSMI yang entah kemana menghilangnya. Tenguk juga apa jadi pada KWAM, RMT disekolah, biasiswa sukan untuk sekolah sukan, yuran makan asrama dari 250 hari setahun jadi 200 hari saja setahun , elaun tuisyen dan uniform pakain kokurikulum yang khabarnya sudah menyecut dan mengecil, kemana semua tuh.
Aulawiyat mana yang kita pakai notebook ke persekolahan ke.?. Tak kan nak flip flop lagi kot.
Dalam ucapan semalam, beliau banyak menimbulkan lebih banyak persoalan daripada jawapan yang cuba diberikan.
Nak tahu lebih lanjut kena tanya lawyer la, ana tak arif hal mahkamah ni.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.