Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Tuesday, July 13, 2010

malu, malu besarnya ..malu..kami.

Namanya gah, tapi beritanya hancuss.
Itulah yang terjadi kepada apa yang dilaporkan didalam akhbar harian yang semakin tersisih sekarang ini, smapai terpaksa KDN kena ambil tindakan kepada akhbar keluaran pembangkang kerana jelous terlalu laris dan menjadi bacaan rakyat teramai sekarang ini.
Berita pasal DSAI jadi agen CIA telah dengan jelas dinafikan oleh bekas Duta USA ke Malaysia En Malliot beberpa hari lepas.
Satu lagi berita yang tersiar juga dalam akhbar yang sudah hampir menjadi pekasam dan setiap hari dibeli untuk dijadikan bungkusan nasi lemak dikampong-kampong mengenai CNN dibayar untuk DSAI keluar dalam CNN," connect the world" juga dengan jelas dan tegas dinafikan oleh wakil mereka di Hong Kong. Amat malu kalau ini boleh berlaku dalam negara yang kononnya mempunyai integreti dan berjuang berdasarkan kepada KPI ini.
Tak tahulah nak sorok muka kat mana kalau pergi Hong Kong ke, Washington DC ke, ada orang tanya hal ini, bagaimana lah jawapan yang sesuai nak diberikan ya.
Apa boleh buat, itu tahap menteri yang kita ada, ceduk berita dari akhbar yang ambil cerita dari blog entah mana-mana, terus jadikan berita utama, lepas tu jaja serluruh negara, bila orang berkenaan jawab, malu kita, nak buat macam mana itu saja yang kita ada. Hai nasib la badan labu.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.