Diri ku ini

My Photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Wednesday, March 21, 2012

Aik, Lembu Felcra pulak.


MP Padang Terap dah tanya Menteri tadi, tapi Pengerusi Felcra panas punggung tadi nak bangun jawab, tapi Speaker kata tunggu Menteri akan jawab.

Thursday, February 9, 2012

.: Meraut Rasa Selepas Subuh

.: Meraut Rasa Selepas Subuh: Dr Mu'ti: Polong Import Untuk Kacau Anwar UBN sudah kehabisan modal dan kudrat untuk menyekat kemaraan Anwar Ibrahim dan sekaligus menghan...

tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

Saturday, December 10, 2011

KedahLanie.info: Memo Abim kepada MCA: Tidak perlu cabar DAP debat ...

KedahLanie.info: Memo Abim kepada MCA: Tidak perlu cabar DAP debat ...: (Pimpinan Abim menyerahkan memo bantahan kepada MCA) KUALA LUMPUR, 9 Dis: Angkatan Belia Islam Malaysia (Abim) berpendapat, Presiden MCA...

tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

Monday, October 17, 2011

Anak Sungai Derhaka: PANAS!! Adakah Ini Menteri yang dianugerahkan Proj...

Anak Sungai Derhaka: PANAS!! Adakah Ini Menteri yang dianugerahkan Proj...: Isu yang dibangkitkan dalam artikel kali ini adalah masalah legasi. Contohnya, kalau disemak semula pengagihan Tabung Makanan di bawah RMK...

tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

Saturday, October 15, 2011

KedahLanie.info: Mamat angau nak jadi MB Kedah sembang Undang-Undan...

KedahLanie.info: Mamat angau nak jadi MB Kedah sembang Undang-Undan...: oleh AnakKedah007 Aduhai mamat BAKAL MB KEDAH yg seandainya BN MENANG PRU13 nanti mai nak habaq kat hang bab murtad nie PAS dah sem...

tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

Thursday, October 6, 2011

KedahLanie.info: Rang Undang-Undang Kg Baru : MP Pakatan rakyat kal...

KedahLanie.info: Rang Undang-Undang Kg Baru : MP Pakatan rakyat kal...: Pakatan gagal sekat rang undang-undang Kg Baru Ahli Parlimen Pakatan Rakyat gagal menyekat Rang Undang-Undang Perbadanan Pembangunan Kampo...

tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

Saturday, August 13, 2011

SharpShooter: Dr Asri sokong keputusan Mufti P. Pinang

SharpShooter: Dr Asri sokong keputusan Mufti P. Pinang: "Saya amat bersetuju dengan keputusan Jabatan Mufti Pulau Pinang yang mengeluarkan arahan agar suara bacaan al-Quran tidak dikuatkan melalui ..."

tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.
Minta menteri zahid tegur sama menteri guna duit zakat bayar kos guaman untuk depa no, sampai umat islam kena minta simpati dari org lain pula padahal duit zakat dlm baitul mal berlambak lambak.

Wednesday, July 6, 2011

Kerajaan Rakyat: Pasukan Polis Pakar Kelentong

Kerajaan Rakyat: Pasukan Polis Pakar Kelentong: "Sebelum baca cerita Pak Pandir, Pak Kaduk.... ingat ini dulu:  P ak P andir, P ak K aduk: (PPPK) Pasukan Polis Pakar Kelentong Sila ambil pe..."
baca cerita ni teringat kisah cuka getah boh dalam kantung plastik di Kpg Bok semasa Datok FadhilNor jadi Presiden PAS, masa tu tok guru Nik Aziz ceramah, polis kata penyokong PAS baling depa dengan cuka getah dalam kantung plastik, dalam peristiwa tu juga tiba-tiba jeep polis dibawah jagaan polis terbakar, sampai la apa cerita hasil siasatan.
Macam ni lah, petrol ddalam botol plastik, nak buat bahan letupan, dah tu ada sumbu pulak, nak tunggu 9 julai, kering habis la petrol tu meresap, nak letup apa lagi, memang pak pandir betul idea yang buat kerja ni.

tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

Friday, July 1, 2011

KedahLanie.info: Batu Putih, Limbang dah Hangus.. kini mai pulak Ta...

KedahLanie.info: Batu Putih, Limbang dah Hangus.. kini mai pulak Ta...: "Untuk Limbang, 2 Blok Minyak RM320 Billion Tergadai ke Brunei Baru-baru ini, pemimpin no.1 Malaysia, siapa ya? Pak lah ke? Bukan…Najib ke?..."

tulisan ini adalah pandangan dari pemilik blog , tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.

Thursday, June 23, 2011

Cerita bajet tambahan.

Dah lama tak menulis dalam blog ni, asyik dok main fb saja, pasai respon syok tengok.
Dalam masa perbahasan dewan rakyat la ni, berbagai benda yang ana dok tengok dalam bajet tambahan ni. Kerajaan minta 13 billion pula, bila kita teliti nampak macam ada benda-benda yang rakyat boleh persoal dan kekeliaruan macam depa nak susup sesuatu .
Ana dok teliti tang kerajaan minta 150 juta nak beri kepada rakyat konon bil;a bil letrik 20 ringgit tu diberikan percuma kat rakyat, katanya nak beri kepada TNB. Kalau kita bayangkanlah 159 juta ni, katakan satu rumah dibayar 20 ringgit maksima oleh kerajaan kepada TNB, agak-agak hampa berapa rumah yang dapat, bahagi tengok, maknanya 7.5 juta rumah yang dapat letrik percuma, agak-agak kita lah adakah dalam Malaysia ni 7.5 juta rumah yang dapat letrik free ni, atau nak salur kemana.
Yang kedua aku dok tengok bila YB Senator jaga Kebajiikan minta 489 juta untuk beri kepada rakyat miskin sebagai bantuan one off, maknanya sekali beri saja, agaknya berapa orang yang miskin ada dalam negara kita kalau ikut kaedah depa kira la, maknanya bahagi punya bahagi, congak punya congak, maka akan timbul 2.4 juta yang dapat 200 seorang, ooi dahsyat tu, bila mai tang nak kata menhapus kemiskinan, bukan main lagi war-war kata kita nak kaya, nak pendapatan tinggi dan kita dah maju, tapi mai nak minta bantuan, nak minta bajet, ooi mak ramai lagi yang pokai rupanya rakyat yang 50 tahun merdeka dah ni, kesian kat kita, sampai 2,4 juta, itupun beri serang 200 saja, sekali beri, pasai permohonan tu one off.
Bila cari pula tang Kem Kesihatan, jumpa pula minta 1 billion nak beri kepada petugas di KKM termasuklah kawan aku Doktor bel;ah, doktor bayi, doktor jaga beranak dan macam macam lagi, kelmarin masa bahas aku dan wakil Selayang dok tanya juga pasai pa minta tambah banyak sangat, kalau kita denga petugas osrang boleh dapat 8 ribu oooooo, tapi menteri jawab dia minta pasai dulu minta 67 billion, beri 6 billion saja, jadi tak cukup nak bayar emolumen ( gali la tu ). Jadi sebelum Dr semua buat demo macam kami dulu, maka minta lagi.aknanya dalam bajet hari tu, minta tujuh beri 6 billion pasai saja nak kata depa pandai buat nak kurangkan defisit dalam belanjawan negara 2011, dah tu belum habis bulan jun, minta lagi bajet tambahan.
Cuma yang kita nampak satu aja. nak buat belanja pilihanraya ke, atau nak umpan pilihanraya, tu saja la maknanya.

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.