Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Monday, November 1, 2010

Cuba teka di mana nih?


Rasa macam dok di Cameron highland, tapi sejuk macam rasa dok Jordan tahun lepas pada musim sejuk, cuma tidak ada salji aje, kalau boleh buat betul-betul rasa macam tempat peranginan yang hebat juga.


Itu apa yang ana rasa masa pergi ke Puncak Gunung Jerai, sebuah pusat peranginan yang patut dipopularkan sebagai tempat peranginan sejuk yang patut dipopularkan oleh penganjur pelancung, hotel Regency memang hebat dan ini patut dijadikan sebagai
sebuah pusat untuk kursus atau sebagainya , juga perlu ada satu pusat tarikan pelancung musim sejuk saperti bunga-bungaan atau buah musim sejuk yang rasanya cucup sesuai ditanam disini, tetapi bukan secara besar besaran saperti di Cameron Highland atau Loging.
Nak sampai sini mudah je, pandu kereta sendiri, ada kawasan camping juga, bawa anak sekolah buat khemah pun boleh, ada juga resort tapi kena poket kembong sikit le. Apa yang menarik kalau nak suasana sejik sikit daripada bawah sana , naik la ke Gunung Jerai, kawasan yang boleh merelaks otak dalam suasana udara yang nyaman, kalau nak air cond tu, jangan harap la disini, tedur mesti guna selimut, patut lah DS Najib umum selimut hapus cukai dalam bajet dia baru-baru ni.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.