Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Friday, May 22, 2009

Gotong royong sama-sama benteras aedes

Sesuai dengan kempen menjaga persekitaran yang bersih dan sihat oleh Kementerian Kesihatan Malaysia yang menekankan kebersihan terutama di kala wabak Chikungunya menular di negeri Utara Semenanjong mutakhir ini, maka berbagai pihak telah tampil mengadakan gotong royong untuk membersihkan kawasan masing-masing.Baru-baru ini satu majlis gotong royong telah diadakan di Kampong Bukit Raya di kelolakan oleh Amal Nisa’ Pendang dan Pejabat Daerah Pendang.
Sambutan masyarakat setempat menggalakkan dengan masing-masing membawa peralatan untuk gotong royong disamping Pejabat Daerah Pendang dengan lori dan petugas .
Moga program ini dapat diteruskan dimasa yang akan datang demi untuk menjadikan persekitaran kita sentiasa bersih dan ceria bukan sahaja diketika sesuatu wabak terjadi atau diketika tertentu sahaja.Terima kasih kepada semua , pihak urusetia PKWR Ahli Parlimen Pendang, Pejabat Daerah Pendang, Amal Nisa’ Pendang, MKK Bukit Raya dan penduduk setempat serta semua yang terlibat dalam menjayakan majlis tersebut. Berdoalah kita agar dengan persekitaran yang bersih, kesihatan kita akan menjadi bertambah baik insyaallah.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.