Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Tuesday, October 20, 2009

Selamat menyambut deepavaliSebelum ana datang ke KL untuk sidang parlimen kali ini, sempat juga menghadiri sambutan deepavali yang diadakan oleh Sdr Kunasegari di rumah beliau di Kilang Besar Jenun. Program sambutan ini turut dihadiri oleh YB Dato' Hj Mohd Taulan rasul dan juga YB Dr Ismail Salleh EXCO Negeri Kedah sebelum itu. Majlis dimulakan dengan pemberian sumbangan barang keperluan harian dan sedikit wang kepada mereka yang kurang berkemampuan khususnya di kilang Besar tetapi juga di Jenun ini.

Ana mengucapkan terima kasih kepada mereka yang terlibat dengan majlis ini dan juga menghadiri majlis ini dan sama-sama memeriahkan sambutan dirumah Setiausaha Kelab Penyokong PAS ini. Kehadiran berbagai kaum didalam majlis ini menggambarkan bahawa tohmahan yang menyatakan PAS tidak mendapat sokongan kaum lain adalah meleset sama sekali. Mereka terdiri daripada kaum Melayu, India, Siam dan Cina didalam memeriahkan majlis jamuan dan sumbangan ini.

Majlis saperti ini juga telah diadakan pada tahun lepas dan diteruska pada tahun ini dan diharapkan dapat diteruskan pada masa-masa akan datang.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.