Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Sunday, August 16, 2009

Makan lagi!


Kedatangan bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini kebiasaannya disambut dengan mengadakan jamuan kenduri aruah oleh kebanyakan masyarakat di Negeri Kedah ini. Maklumlah untuk mekan disiang hari hari tinggal beberapa hari sahaja lagi, jadi kesempatan ini diambil untuk membuat sedekah dan kebajikan sebelum tiba masa yang mana semua yang mukallaf diwajibkan berpuasa disiang hari.
Pada hari semalam, ana dijemput oleh kawan-kawan dari PLUS yang bertugas di Tol Kokbah, didalam kawasan Parlimen Pendang untuk menghadiri majlis kenduri tersebut dengan masakan Rendang Minang dan ala kampong.
Terima kasih sahabat di Tol Kokbah, Pendang, moga dimurahkan rezeki dan boleh buat kenduri banyak-banyak lagi terutama dibulan Ramadhan nanti.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.