Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Sunday, March 28, 2010

Ziarah ibu tunggalDidalam kesempatan ruang masa dihujung minggu ini ana bersama isteri telah menziarahi ibu tunggal bagi menyampaikan rasa simpati diatas kesedihan dan kepayahan mereka menjalani kehidupan tanpa orang tersayang didalam membesar dan menyekolah anak-anak mereka.
Nor Rahani Lat
baru kehilangan suami pada 7 Mac lalu tinggal bersama enam anak yang masih membesar , yang sulung sedang menunggu permohonan untuk memasuki UiTM Merbok dan yang paling kecik berusia 4 tahun.
Moga beliau tabah menghadapi unjian setelah kehilangan suami tersayang yang mengidap kencing manis dan meninggal akibat komplikasi penyakit tersebut. Moga Allah mencucuri rahmat keatas roh suami beliau, Allahyarham Mohd Tajudin Man, al fatihah.
Begitu juga sumbangan disampaikan kepada ibu tunggal yang ada disitu sekadar meringankan sedikit bebanan mereka .
Seterusnya sumbangan kepada surau di Kampong Baloh sekadar termampu untuk menambah sejadah untuk mereka menunaikan sembahyang dengan lebih selesa kepada En Din.AJK Surau/markas Kpg Baloh.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.