Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Tuesday, June 1, 2010

Jangan ikut yang ini.Harap jangan dijadikan teladan macam ini dalam keluarga kita.Sesungguhnya ada negeri yang memfatwakan itu haram , tetapi ada yang makruh, tetapi pokoknya ianya memang membahayak kesihatan dan menghabiskan wang ringgit. Bayangkan apa yang akan terjadi seandainya sampai besar ia begini, kalau dalam video ini kata satu hari bapanya menghabiskan 5 dolar untuk rokok, bayangkan untuk susu dan lain-lain berapa julah yang terpaksa dibazirkan untuk usia dia.
Kalaulah rokok itu jenis butan sendiri di Indonesia, boleh tahan tetapi kalau ianya buatan syarikat yag ada hubungkait dengan Yahudi laknatullah yang sedang mengepung kapal bantuan penduduk Gaza, apa hal pula, maknanya sama-sama menolong Israel membeli senjata membunuh umat Islam di Palestin.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.