Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Thursday, September 9, 2010

Mana ni yang dok kata PAS sesat?

Sebuah hadis yang mana nabi memberi amaran kepada umat Islam yang menjadikan umat sebelum kita menjadi sedih yang amat sangat dan mengalirkan air mata kerana merasakan pemergian Ramadhan , bulan penuh barakah dan ganjaran sudah meninggalkan kita yang membawa erti" celaka bagi mereka yang apabila pemergian bulan RAMADHAN, mereka tidak mendapat keampunan daripada Allah Taala.". Maknanya apabila sudah masuk Syawal, mereka tidak mendapat kempunan segala dosa mereka daripada allah, kerana Ramadhan memberikan ganjaran yang cukup besar yakni diakhirnya dibebaskan dari api neraka Allah, dan disabdakan pembersihan kita ini adalah saperti kita baru dilahirkan dari perut ibu kita , diri kita bersih saperti bayi baru lahir yang tiada dosa setelah kita berada dibulan Ramadhan, dan merayakan Eidul fitri.
Amat malang dan celakalah bagi mereka yang tidak mendapat keampunan ini,dan amat nmalang sekali ada pula manusia dari set yang menyatakan PAS sesat itu mengadakan satu program yang melalaikan umat dan entah apa-apa lagi yang akan menjadikan pahala puasa kita akan dihakis dengan amalan tersebut. Syaitan sebenarnya telah menggantikan amalan puasa dengan mainan dan amalan syaitan sehingga menyesatkan anak-anak Adam ini.
Apa yang ana maksudkan adalah sapertimana terdapat dalam iklan berikut, cuba perhatikan dan telita apakah layak manusia begini nak menuduh dan melabelkan PAS itu 'parti ajaran sesat', sebenarnya siapakah yang sesat dari ajaran Allah nih?.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.