Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Tuesday, March 23, 2010

Boleh ke Tuan Sheikh !

YB Machang hari ini memberikan jaminan kepada Pasir Mas dan Sdr Shiful Azlan tiket kapalterbang dan logistik untuk mereka bertemu dengan Prof Dr Sheikh Yusof Qardawi penerima anugerah Tokoh Maal Hijrah 1431 Malaysia berhubung dengan isu liwat 11 ini.

Kes ini dibawa oleh Pasir Mas didalam keluhan beliau bahawa mungkin Sheikh Yusof Qardawi telah memberikan fatwa berhubung dengan isu liwat fitnah keatas DSAI ini tidak adil kerana Sdr Saiful tidak memberikan penerangan kepada Sheikh Yusof ini apa yang telah dilakukan keatas beliau. Maka untuk mendapat keadilan kata Pasir Mas, Sheikh Yusof kena juga dengar sendiri apa yang telah berlaku kepada beliau. Baru boleh buat fatwa.Atau beliau boleh juga bersumpah depan tuan Sheikh tersebut, apakah cara ini dapat diterima oleh tuan Sheikh tersebut, kerana didalam al Quran jelas menyatakan bahawa mereka yang membuat tuduhan perlulah membawa 4 orang saksi terutama kes zina atau liwat, kalau tidak kena sebat 80 rotan kalau tidak persaksian mereka tidak akan diterima selama-lamanya , dan beliau juga menyatakan bahawa mereka yang menuduh tanpa saksi itu adalah munafik dan sesiapa yang mempercayainya dan menolong menybarkan pula kepada orang lain dikategorikan sebagai fasik.
.: Si pembacuh kopi

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.