Diri ku ini

My photo
Pendang, Kedah, Malaysia
Berkhidmat untuk semua kerana Allah, Kedah sejahtera, nikmat untuk semua. PAS for All. Malaysia kaya, kenapa rakyat miskin. email: pendang@parlimen.gov.my

Wednesday, March 24, 2010

Mewahnya depa di Kedah.

Dulu Allahyarham Ust Fadhil kata Perlis dan Kedah mana ada minyak, minyak gamat ada la di Langkawi sana, sebab tu Kedah miskin. Kalau kita perintah apa yang kita ada untuk buat bajet di Kedah ni. Macam serigala yang tak dapat capai anggur kerana tinggi, dia kata anggur tu masam.
Begitulah bila kita tak dapat tawan Kedah dulu.
Tapi bila terdengar apa yang disebut oleh YB Machang dalam parlimen hari tu masa mencelah Marang berbahas, rupanya baru kita tahu bahawasanya apa yang depa dapat hari tu sebelum Pakatan perintah rupanya bukan duit minyak gamat, tetapi duit minyak sungguh yang di 'syphon' dari negeri Terengganu hasil dari royalti minyak.
Padan la belanja sakan depa hari tu.

No comments:

Lawat Parlimen

Lawat Parlimen
ADUN Kedah diketuai Speaker dan Timbalan telah datang mengunjungi Parlimen baru-baru ni untuk menyaksikan hari ini dalam sejarah bekas mangsa kezaliman ISA dua kali YB Sdr Yusof Husin mengangkat sumpah sebagai Ahli Dewan Negara. Kami hanya sempat berbicara seketika waktu rehat dan selepas itu mereka mempunyai agenda lain untuk dibereskan. Diharap dimasa akan datang kita akan dapat melakukan yang lebih baik lagi apabila kehadiran direncanakan dengan teliti melalui Setiausaha Sekretariat parlimen PAS Sdr Wan Johari Wan Omar.